Іспанське слідство досі вважає Степана Черновецького «босом» української мафії - ЗМІ

Іспанське слідство досі вважає Степана Черновецького «босом» української мафії - ЗМІ

Укрінформ
Попри те, що іспанський суд скасував запобіжний захід Степану Черновецькому – тримання під вартою – звинувачення проти сина екс-мера Києва лишаються чинними.

Іспанське агенство «Europa Press» повідомляє, що судовий орган, що розглянув апеляційну скаргу сторони захисту скасував ухвалу слідчого судді про обраний запобіжний захід (тримання під вартою без права внесення застави) для Степана Черновецького – «ймовірного лідера угруповання українських та російських громадян у Барселоні, обвинуваченого у відмиванні капіталів».

Видання зауважує: адвокати сина екс-мера Києва наводили в апеляції, що в поліцейських документах затримання йшлося лише про введення до Іспанії капіталів невідомого походження з офшорів, що «само по собі не є злочином».

У апеляційному позові захисту також запевнялося, що виявлені в Степана Черновецького капітали не мали незаконного походження, адже отримані від продажу, у 2008 році, банківської установи в Україні за яку італійський банк заплатив близько 750 мільйонів доларів.

Однак, вища інстанція лише скасувала запобіжний захід, зберігши при цьому раніше пред’явлені обвинувачення. Це означає, що Степан Черновецький надалі є головним підозрюваним у тій кримінальній справі, вийшовши, як кажуть у Іспанії,- «на волю із обвинуваченнями».

За результатом апеляції, зняття запобіжного заходу для Черновецького відбулося через те, що слідчий суддя в ухвалі про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою «не деталізував та не обґрунтував існування достатніх доводів для того, щоб він превентивно перебував у в’язниці».

Як відомо, Леонід Черновецький заявляв, що його син був звільнений «без запоруки і будь-яких інших попередніх умов». Втім, відсутність арешту підозрюваного не знімає з нього жодного зобов’язання, що виникає з його процесуального статусу, мір для контролю його перебування у межах досяжності та всіх тих, яких визначатиме слідчий суддя по ходу інструктажу кримінальної справи, зауважує видання. У майбутньому, за наявності причин, суд може прийняти нову ухвалу щодо запобіжного заходу. Також слід розуміти, що (якщо хіба слідство не відмовиться від формулювання обвинувачення) можна не очікувати на крапку в цій справі найближчим часом.

Як відомо, 12 серпня, рівно через місяць після затримання силовиками у Каталонії та подальшого відправлення, як запобіжний захід, на утримання до виправної колонії (в Іспанії немає окремих слідчих ізоляторів), іспанський суд змінив запобіжний захід Степану Черновецькому. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-