У Японії робот пішов до школи

У Японії робот пішов до школи

Укрінформ
Робот-гуманоїд Pepper, який вміє говорити, офіційно прийнятий у середню школу в японському місті Васеда (префектура Фукусіма).

Як передає ТАСС, пристрій навчатиметься разом із дітьми. На вступній церемонії учнів закликали максимально скористатися унікальним шансом спілкування з роботом, оскільки це стане їм у пригоді у майбутньому.

Сам Pepper заявив, що "ніколи не думав, що буде прийнятий у людську школу", і пообіцяв докладати у навчанні якнайбільше зусиль.

Робот уміє говорити не лише японською, а й англійською, тому його планується переважно використовувати на заняттях з англійської мови.

Робот Pepper розроблений японською компанією мобільного зв'язку Softbank Corp. Такі пристрої призначаються поки що здебільшого для обслуговування клієнтів у банках та крамницях. У червні минулого року перша партія з тисячі роботів Pepper за ціною 214 тис. ієн ($1,9 тис.) за штуку була розкуплена за одну хвилину.

Як стверджують розробники, робот оснащений великою кількістю камер і датчиків, які дозволяють йому розпізнавати практично весь спектр людських емоцій: радість, смуток, страх, хвилювання, роздратування. Залежно від ситуації Pepper може засміятись у відповідь на жарт або ж візьметься втішати. Він також має здатність до самонавчання.

Фото: www.2000.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-