Новий прем'єр Ісландії склав присягу

Новий прем'єр Ісландії склав присягу

Укрінформ
Новий прем'єр-міністр Ісландії Сігурдур Інгі Йоханссон був приведений до присяги в четвер, 7 квітня.

Церемонія приведення до присяги нового прем'єра та кабінету була проведена президентом Ісландії Олафуром Рагнаром Грімссоном у президентській резиденції у Рейк'явіку, повідомляє "Deutsche Welle".

«Партнери по правлячій коаліції, Прогресивна партія та Партія незалежності, домовилися, що уряд країни очолить представник Прогресивної партії - Йоханссон, який раніше обіймав посаду міністра рибальства та сільського господарства. Крім того, було погоджено, що вже восени в країні будуть проведені дострокові вибори до парламенту. Водночас опозиція вимагає, щоб вибори відбулись ще раніше», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо: 4 квітня близько восьми тисяч демонстрантів вийшли на площу перед парламентом Ісландії у Рейк'явіку з вимогою відставки прем'єр-міністра країни. Після цього попередній прем'єр-міністр Сігмюндюр Давід Гюнлейгссон подав у відставку через офшорний скандал.

Так, згідно з оприлюдненими журналістами даними, вже колишній прем'єр та його дружина у 2007 році купили офшорну компанію на Британських Віргінських островах. Наприкінці 2009 року Гюнлейгссон продав свою частку дружині за один долар. Коли у квітні того ж року його обрали до ісландського парламенту, політик не задекларував ці активи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-