В Ісландії через офшорний скандал захиталося крісло під прем'єром

В Ісландії через офшорний скандал захиталося крісло під прем'єром

Укрінформ
У Рейк'явіку 4 квітня відбудеться масова акція з вимогою відставки уряду Ісландії і проведення дострокових виборів.

Про це повідомляє Meduza.

Мітинг вирішили влаштувати у зв'язку з витоком "панамського архіву": у документах йдеться про офшорноу компанію, яка належала прем'єр-міністру країни Сігмюндюру Гюннлейгссону і його дружині.

На сторінці акції у соцмережах йдеться, що багато депутатів та міністрів в Ісландії причетні до корупції. Дев'ять тисяч осіб поставили позначки про те, що вони збираються взяти участь у мітингу.

"Очікується, що на засіданні парламенту Ісландії 4 квітня буде винесено на голосування питання про вотум недовіри уряду", - зазначає видання.

Гюннлейгссон заявив, що не має наміру подавати у відставку. За його словами, в документах з "панамського архіву" немає нічого нового. Ісландська прем'єр стверджує, що він повною мірою звітував про свій бізнес.

Разом з тим Гюннлейгссон приніс вибачення за свою поведінку під час інтерв'ю, коли після питань про офшори він встав і почав ходити по кімнаті, а потім перервав розмову, назвавши запитання журналістів неприйнятними.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Ісландії опинився серед 12 світових лідерів, які фігурують в матеріалах журналістського розслідування щодо офшорів.

Після публікації документів з "панамського архіву" податкова служба Великої Британії запросила копії паперів для власного розслідування. Президент Франції Франсуа Олланд подякував журналістів та пообіцяв, що податкові органи проведуть перевірку і заведуть кримінальні справи, якщо знайдуть необхідні підстави.

Фото: ipress.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-