Ісландський прем'єр-міністр пішов з інтерв'ю після запитання про офшори

Ісландський прем'єр-міністр пішов з інтерв'ю після запитання про офшори

Укрінформ
Прем'єр-міністр Ісландії пішов з інтерв'ю після запитання про офшорної компанії, власником якої він, за даними журналістом, є.

Про це в неділю, 3 квітня, повідомляє The Guardian.

«Що ви намагаєтеся зробити? Це абсолютно недоречно», - обурився прем'єр-міністр Ісландії Сігмюндюр Гюннлейгссон після запитання про офшорну компанію, власником якої, за даними матеріалу Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICJ), він є.

Гюннлейгссон заявив, що не готовий відповідати на такі запитання і приймає рішення припинити інтерв'ю.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів задокументував велику мережу тіньових грошових переказів, які використовуються іменитими власниками з багатьох країн. Всього в зборі інформації та підготовці доповіді брали участь 380 журналістів із майже 80 країн світу.

У розслідуванні журналісти посилаються на «безпрецедентний витік мільйонів документів» з бази даних Mossack Fonseka, четвертої за величиною в світі офшорної юридичної фірми.

У розслідуванні є матеріали стосовно 20 осіб, пов'язаних з Україною. А з президентом Росії Путіним і його оточенням, згідно цього розслідування, пов'язані офшори, оборот по банківських рахунках яких перевищує 2 мільярди доларів.

Фото: ipress.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-