Австралійців - уже 24 мільйони

Австралійців - уже 24 мільйони

Укрінформ
У той час, як більшість австралійців спали, національний лічильник населення подолав позначку в 24 мільйони осіб. 

За інформацією Австралійського бюро статистики (ABS), це сталося близько першої години ночі у вівторок, 16 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Австралія досягне 25-мільйонів у 2018 році і додаватиме мільйон жителів кожні 2-3 роки. Одна з причин такого швидкого зростання – мінібум народжуваності в останнє десятиліття. Так, в 2001 році в середньому на кожну жінку припадало 1,7 дітей, а з 2007 по 2010 рік вже 2 дитини. Хоча рівень народжуваності далекий від 3,5 дітей на одну австралійку в 1960-61 роках", - йдеться у повідомленні ABS.

Грає свою роль і зростання тривалості життя за останні 15 років, у чоловіків із 76,6 до 80,3 років, а у жінок з 82 до 84,4 років. Зросла також вище за прогнозовану і кількість мігрантів, які прибувають до країни», – заявив керівник національного відділу демографії ABS Бейдар Чо.

Таким чином, майже за півстоліття, з 1968 року, населення країни зросло вдвічі, або на 17 років раніше, ніж передбачали офіційні прогнози. На даний час офіційний приріст населення Австралії становить 1,4%. Він досягається завдяки численним мігрантам.

За словами Чо, традиційними джерелами мігрантів до Австралії були Велика Британія та Нова Зеландія, однак останнім часом ситуація змінилася і на перше місце вийшли Китай та Індія.

З часу заснування Федерації у 1901 році кількість населення країни зросла в 6 разів, а відсоток людей, які мешкають у містах-столицях штатів збільшився з 37 до 76%. Цьогоріч кількість жителів Сіднея сягне 5 мільйонів, в Мельбурні проживають не набагато менше 4.5 мільйона чоловік.

Кількість народжуваних хлопчиків і дівчаток є приблизно однаковою і становить 21 до 20. Найбільш популярними іменами в Австралії вже протягом кількох років залишаються імена Олівер та Шарлотта, тому цілком ймовірно, що народженого сьогодні хлопчика назвуть сааме Олівером.

Однак незважаючи на швидке зростання населення, кількість жителів Австралії становить лише 0.32% жителів планети, в той час як площа країни, що є шостою за величиною у світі, становить близько 5% земної суші.

Остаточні цифри щодо кількості населення в Австралії будуть зафіксовані під час 17 національного перепису, який пройде 9 серпня.

Як повідомляв Укрінформ, населення Землі вже сягнуло 6,89 мільярда осіб.

Фото: rospersonal.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-