Держдеп США назвав наступну дату зустрічі по Сирії

Держдеп США назвав наступну дату зустрічі по Сирії

Укрінформ
Американська сторона має намір докласти всіх необхідних зусиль для проведення 25 січня в Женеві наступної зустрічі щодо політичного врегулювання в Сирії, як і планувалось раніше, попри наявність суттєвих розбіжностей у учасників переговорного процесу.

Про це зазначив у вівторок у Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Наше бажання полягає в тому, щоб ця зустріч відбулася 25 січня", - зауважив представник Держдепу.

За його словами, це питання стане однією з основних тем під час переговорів Держсекретаря США Джона Керрі й міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова у середу в Цюріху.

Водночас, Кірбі відмовився обговорювати деталі цієї зустрічі до її проведення.

"Звичайно, вони обговорюватимуть політичний процес в Сирії, на якому етапі ми зараз перебуваємо, і що має бути зроблено, як краще просуватися вперед, а також питання України", - сказав речник Держдепу.

Кірбі також зауважив, що американська сторона закликає Москву використати свій вплив на режим Башара Асада для забезпечення політичного врегулювання в Сирії.

Тим не менше, продовжив представник Держдепу, Джон Керрі "усвідомлює, що попереду все ще багато роботи". Кірбі висловив сподівання, що зустріч у Цюріху сприятиме подальшому просуванню на цьому напрямі та забезпечить можливість проведення переговорів у Женеві 25 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-