Штайнмайєр: Ми далекі від врегулювання конфлікту у Сирії

Штайнмайєр: Ми далекі від врегулювання конфлікту у Сирії

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр вважає, що нинішня напруга між Тегераном та Ер-Ріядом ставить під удар прогрес, що намітився в сирійському врегулюванні.

Про це він заявив у вівторок на зустрічі з журналістами в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулого року вдалося зробити перші невеликі кроки в сирійському врегулюванні, але внаслідок ускладнення у відносинах між Саудівською Аравією та Іраном ми, можливо, і не повністю відкинуті назад, але багато що опинилося під загрозою", - сказав Штайнмайєр.

Дипломат вважає, що "вмить напруженість між сусідами не перетвориться на дружбу", але потрібно докладати зусиль, щоб відновити зруйновану довіру. Міністр вважає "принципово можливим", що з зовнішньою допомогою довіра, у тому числі і в питанні розв’язання сирійського конфлікту, зростатиме. "Насамперед багато чого можна досягнути, якщо обидві сторони просто візьмуть ситуацію під контроль і почнуть говорити один з одним", - наголосив він.

Шеф німецької дипломатії назвав Іран "ключем процесу стабілізації на Близькому Сході". Загалом Штайнмайєр вбачає перспективу врегулювання сирійської кризи як дуже віддалену. "Ми далекі від вирішення в Сирії", - визнав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-