На Дніпропетровщині відновили амбулаторію, пошкоджену росіянами

На Дніпропетровщині відновили амбулаторію, пошкоджену росіянами

Укрінформ
На Дніпропетровщині відновили амбулаторію, пошкоджену російськими окупантами.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"На Дніпропетровщині відновлено амбулаторію загальної практики — сімейної медицини КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 7» Криворізької міської ради, яка була пошкоджена росіянами у вересні 2023 року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в МОЗ, Кривий Ріг зазнає постійних ракетних обстрілів, внаслідок чого багато обʼєктів інфраструктури, в тому числі й медичної, пошкоджено або зруйноване вщент.

Так, восени 2023 року внаслідок атаки вибуховою хвилею був пошкоджений Центр первинної медико-санітарної допомоги № 7: пошкоджені віконні блоки амбулаторії, яка обслуговує близько 75 пацієнтів на добу. Крім того, медзаклад потребував поточного ремонту.

У грудні 2023 року медзаклад взяв участь у грантовій пропозиції закордонних партнерів, і коштом USAID HRS були повністю замінені пошкоджені вікна та здійснено поточний ремонт. Зараз медзаклад продовжує цілодобово працювати та надавати медичну допомогу населенню всієї громади.

За даними МОЗ, за понад два роки повномасштабної війни на Дніпропетровщині відновлено 69 об’єктів медзакладів та ще 14 – відновлені частково.

Загалом в Україні пошкоджено 1 604 об’єкти медзакладів та 211 – зруйновано вщент. 512 об’єктів медзакладів вдалося відновити повністю та ще 357 – відновлено частково.

Читайте також: В Україні відновили вже 869 пошкоджених Росією медзакладів

Як повідомляв Укрінформ, до кінця 2024 року 50 центрів первинної медико-санітарної допомоги обладнають сонячними панелями в межах спільного проєкту МОЗ та Світового банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-