Японія продовжить підтримку України у відбудові медінфраструктури,  постачанні ліків та обладнання

Японія продовжить підтримку України у відбудові медінфраструктури, постачанні ліків та обладнання

Укрінформ
Японія продовжить підтримку України в медичній сфері, зокрема у відбудові пошкодженої медінфраструктури та постачанні ліків і медобладнання.

Як повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, ключові напрями співробітництва між Україною і Японією обговорили на зустрічі керівництва МОЗ України з представниками уряду Японії, керівництва Офісу сприяння економічного відновлення України, представниками посольства Японії в Україні та Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA), передає Укрінформ.

«Японія є одним із надійних партнерів, що публічно підтримує нас у нелегкі часи, коли країна переживає руйнування медичної інфраструктури, а ворог забирає життя українців і медичних працівників зокрема. Така стійкість і незламність є для нас дуже цінною», - зазначила заступниця міністра охорони здоровʼя Марія Карчевич.

Як зазначили в МОЗ, представники японської делегації висловили підтримку і намір продовжувати співпрацю. Зокрема, й надалі триватиме взаємодія у відбудові пошкодженої інфраструктури і забезпеченні стійкості медичної сфери. Важливим залишається питання постачання ліків і медичного обладнання.

Йшлося і про розвиток та підтримку питань, що стосуються реабілітації, психічного здоровʼя, інноваційних технологій тощо. Також під час зустрічі було підкреслено важливість забезпечення автономної роботи медичних закладів у зв’язку з постійними обстрілами і пошкодженням енергетичної інфраструктури.

Як наголосили у Міністерстві, за понад два роки повномасштабної війни Японія вже надала Україні фінансової підтримки на більше ніж 12 мільярдів доларів, у тому числі для медичної сфери.

Читайте також: Підготовка до зими: МОЗ спільно з ВООЗ почали встановлювати у лікарнях модульні котельні

Як повідомлялося, Агентство міжнародного співробітництва Японії (JICA) надасть Україні понад 100 генераторів загальною потужністю понад 130 МВт.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-