Підготовка до зими: МОЗ спільно з ВООЗ почали встановлювати у лікарнях модульні котельні

Підготовка до зими: МОЗ спільно з ВООЗ почали встановлювати у лікарнях модульні котельні

Укрінформ
Міністерство охорони здоровʼя спільно з ВООЗ у межах підготовки до зими розпочали встановлення в лікарнях модульних котелень.

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

«В умовах постійних ракетних обстрілів та бомбардувань Росії активно працюємо, щоби наші лікарні були захищеними та могли безперебійно працювати за будь-яких умов. Саме тому триває робота з забезпечення медзакладів генераторами, енергетичним обладнанням, зокрема сонячними станціями, котельнями, свердловинами тощо. Так, завдяки співпраці з партнерами нам вдалося встановити модульні котельні у лікарнях Чернігівської області. Завдяки встановленим опалювальним установкам медзаклади будуть готовими до можливих викликів та зможуть ефективно опалюватись. Працюємо, аби підтримати наші медзаклади, зробити їх більш стійкими, аби пацієнти безперебійно отримували медичну допомогу», – зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Зокрема, модульні котельні у рамках масштабної ініціативи встановили на Чернігівщині у Бобровицькій опорній та Коропській центральній лікарні. Модульна котельня Бобровицької опорної лікарні включає два котли, потужністю 1600 кВт. Коропська центральна лікарня має модульну котельню на два котли, потужністю 500 кВт. Обидві котельні працюють на дровах, що робить їх цілком автономними на випадок повних блекаутів чи аварійних відключень світла.

Читайте також: Майже 200 українських медиків пройшли курс ВООЗ з надання екстреної допомоги

Котельні служать альтернативними системами опалення для всієї лікарні. Обидві лікарні обслуговують понад 54 тис. мешканців ​​громад Чернігівщини.

Як зазначив керівник програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров’я Емануеле Бруні, модульні котельні підтримуватимуть лікарні в надзвичайних ситуаціях. Загалом ініціатива полегшує навантаження на місцеві громади, гарантуючи, що їхні центральні лікарні матимуть опалення та працюватимуть протягом третьої зими війни в Україні, незважаючи на атаки на соціальну інфраструктуру.

Проєкт реалізується за підтримки уряду Німеччини.

Як зазначили в МОЗ, перша така модульна котельня була встановлена у Харківській області, де цивільна інфраструктура зазнає постійних обстрілів та бомбардувань. Ще один модуль перебуває в процесі монтажу в Одеській області та чотири – на стадії підготовки. Загалом планується облаштувати вісім таких модулів.

Читайте також: У пошкоджених обстрілами котельнях Херсона встановили нове обладнання

Як повідомляв Укрінформ, до кінця року 50 центрів первинної медико-санітарної допомоги обладнають сонячними панелями в межах спільного проєкту МОЗ та Світового банку.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-