Подати заяви до міжнародного Реєстру збитків тепер можна на вебпорталі «Дія»

Подати заяви до міжнародного Реєстру збитків тепер можна на вебпорталі «Дія»

Укрінформ
Відтепер заявники, які бажають подати заяви до міжнародного Реєстру збитків, завданих агресією Російської Федерації проти України, мають можливість скористатися для цього вебпорталом «Дія».

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Міністерства юстиції України у Фейсбуці.

«Відтепер заявники, які бажають подати заяви до міжнародного Реєстру збитків, мають можливість скористатися для цього вебпорталом «Дія» за посиланням: www.diia.gov.ua/services/RD4U», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що Реєстр збитків, завданих агресією Російської Федерації проти України (Register of Damage for Ukraine), повідомив про вдосконалення процедури подання заяв.

у Мін'юсті уточнюють, що раніше подання заяв до міжнародного Реєстру збитків було доступним лише через мобільний застосунок «Дія».

«Запуск послуги на вебпорталі «Дія» покликаний спростити процес подання заяв. Тепер заявники можуть подати заяви, скориставшись будь-яким пристроєм з доступом до Інтернету: комп’ютером, планшетом або мобільним телефоном без необхідності встановлення мобільного застосунку «Дія», - ідеться у повідомленні.

Окрім того, зазначається, що подання заяв через застосунок «Дія» також залишається доступним.

Читайте також: Міжнародний реєстр збитків: як подати заяву

За інформацію міністерства, міжнародний Реєстр збитків постійно вдосконалює систему подання заяв. Наразі можливо подати заяву за категорією А3.1 «Пошкодження або знищення житлового нерухомого майна». Незабаром ця можливість стане доступною для всіх власників житла в Україні, чиє майно було пошкоджено або зруйновано, незалежно від місця його розташування та подання заяв за програмою «єВідновлення», інформують у відомстві.

Також повідомляється, що у найближчі місяці буде відкрита можливість подання заяв за низкою інших категорій, затверджених Конференцією учасників міжнародного Реєстру збитків.

Як повідомлялося, Міністерство цифрової трансформації 2 квітня 2024 року запустило в «Дії» сервіс подання заяв до міжнародного Реєстру збитків про пошкоджене та знищене майно внаслідок російської агресії.

Фото: Мінцифри

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-