Кулеба: Україна вітає рішення передати прибутки від активів РФ - чекаємо на конфіскацію

Кулеба: Україна вітає рішення передати прибутки від активів РФ - чекаємо на конфіскацію

Укрінформ
Україна вдячна європейським партнерам за рішення щодо використання прибутків від заморожених на території ЄС російських активів для допомоги нашій країні.

Влада чекає наступного кроку - конфіскації самих активів. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільній з очільницею МЗС Німеччини Анналеною Бербок пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії нагадав, що на початку року спрогнозував, що історія із замороженими активами розвиватиметься у три кроки. Першим кроком було рішення передавати Україні податки на відсотки від заморожених активів.

«Зараз відбувається другий крок - це, власне, доля самих відсотків, нарахованих на активи... Лише цього року ці відсотки сягнуть 3 млрд євро. Але ми всі знаємо, що загальна вартість заморожених активів - це десь 260 млрд євро. Тобто при всій нашій вдячності за сьогоднішнє рішення, ці суми не співмірні. Тому третій крок, про який ми говорили на початку року, це, власне, має бути конфіскація самих активів», - сказав Кулеба.

Читайте також: Глава Мінфіну США закликала європейські банки посилити дотримання санкцій проти РФ

За його словами, у німецької сторони є «свої занепокоєння» стосовно цього.

«Але і для них ми маємо знайти рішення. Росія має заплатити», - наголосив очільник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, Рада міністрів ЄС у вівторок, 21 травня, ухвалила рішення щодо використання прибутків від заморожених на території ЄС активів російського центробанку для допомоги Україні.

Міністр закордонних справ Чеської Республіки Ян Ліпавський поінформував, що ця сума становить 3 мільярда євро лише цього року. 90 відсотків піде для українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-