NEFCO включила до ініціативи відновлення інфраструктури у громадах 5 додаткових проєктів

NEFCO включила до ініціативи відновлення інфраструктури у громадах 5 додаткових проєктів

Укрінформ
Північна екологічна фінансова корпорація (Nordic Environment Finance Corporation – NEFCO) включила до ініціативи з відновлення ключової муніципальної інфраструктури 5 додаткових проєктів у Чернігівській, Сумській та Миколаївській областях.

Про це Укрінформу повідомили у NEFCO.

Корпорація нагадала, що у грудні 2022 року була започаткована ініціатива вартістю 50 мільйонів євро для відновлення ключової муніципальної інфраструктури в 12 громадах Київської області.

"Нещодавно програму було розширено. До неї включили п’ять додаткових проєктів у Чернігівській, Сумській та Миколаївській областях. Нові проєкти входять до Компоненту II програми", - повідомили у NEFCO.

Зазначається, що ці проєкти спрямовані на модернізацію критично важливих комунальних послуг: водопостачання, водовідведення та теплопостачання. Зокрема, у громадах, які не мають доступу до води після обстрілів, проводиться заміна водорозподільних мереж, щоб відновити водопостачання.

Читайте також: У Люксембурзі обговорюють можливості інвестицій та швидкої відбудови України

У системах водовідведення встановлюються менші збірні модульні системи, розроблені для задоволення конкретних потреб кожної громади із дотриманням українських стандартів. Крім того, відбувається реконструкція наявних котелень та в них впроваджуються заходи підвищення енергоефективності, щоб забезпечити стабільне теплопостачання.

Щодо успіхів ініціативи з відбудови на Київщині, у NEFCO повідомили про завершення шести контрактів на роботи в Ірпені та Бородянці. Так, в Ірпені було відновлено інформаційно-обчислювальні системи мереж водопостачання та водовідведення.

У Бородянці котельні та об’єкти водопостачання та водовідведення обладнали сучасною системою моніторингу та диспетчеризації. У Гостомель була доставлена техніка для обслуговування водовідведення, яка вже працює.

Читайте також: Миколаїв уклав угоду з NEFCO для реконструкції системи водопостачання

Очікується, що програма принесе користь 245 тис. українців за рахунок зменшення споживання електроенергії приблизно на 17 тис. МВт-год. на рік та скочення викидів парникових газів на 15 700 тонн вуглекислого газу на рік.

Як повідомлялося, Вінниця отримає від NEFCO та Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P) 3 млн євро гранту на модернізацію системи теплопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-