У Люксембурзі обговорюють можливості інвестицій та швидкої відбудови України

У Люксембурзі обговорюють можливості інвестицій та швидкої відбудови України

Фото
Укрінформ
Люксембурзько-українська торгова палата проводить другий міжнародний бізнес-форумі «Швидке відновлення України ("Rapid Recovery of Ukraine").

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на шести майданчиках у Люксембурзі виступають 40 спікерів з різних міжнародних інституцій, а також представники кількох українських міністерств, бізнесмени та міські голови.

«Наша мета - донести до європейських політиків важливість того, що потрібно інвестувати саме зараз. Так, це, можливо, ризиковано, але ще більш ризиковано - не інвестувати. Держава потребує розвитку, підтримки робочих місць, потрібно, щоб працював бізнес, платили податки, розвивались регіони», - розповіла організатор форуму, президент Люксембурзько-української торгової палати Євгенія Палій.

За її словами, на захід приїхали представники понад 15 регіонів України - від міста Білопілля, за 10 кілометрів від російського кордону, та Конотопу до міст Харківщини та Волині.

Євгенія Палій також навела приклад французьких компаній, які продовжують працювати в Україні під час війни.

«Жодна зі 180 французьких компаній не пішла з українського ринку за ці два роки, тож вони тут, в Люксембурзі, розкажуть іншим, як працювати і чому слід залишатись», - розповіла Палій.

Люксембурзький бізнес форум / Фото: Лідія Таран, Укрінформ

Фінансова панель відбувається за участі Європейського інвестиційного банку, представництва Світового банку в Україні, Європейського банку реконструкції та розвитку, а також представництв міністерств економіки Чехії, Франції та Англії.

Читайте також: Для відбудови Україна повинна мати надійну ППО - експерти

Учасники форуму також обговорюють розвиток високотехнологічних стартапів та співпрацю в космічній галузі між державним космічним агентством України та його потенційними партнерами.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Люксембургу підтвердив участь у Саміті миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-