Учасники «єВідновлення» можуть розраховувати на компенсацію, якщо мають усі документи - Шуляк

Учасники «єВідновлення» можуть розраховувати на компенсацію, якщо мають усі документи - Шуляк

Відео
Укрінформ
Громадян України, які потребують компенсацій за втрачене або пошкоджене житло, набагато більше, аніж поданих заявок. А отже і Фонд ліквідації наслідків збройної агресії рф проти України вимагає додаткового фінансування.

Про це, зокрема, в інтерв’ю Укрінформу розказала народна депутатка, очільниця парламентського Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк. 

Вона зазначила, що сьогодні дуже важливо, аби у людей, чиє житло було зруйноване або пошкоджене внаслідок російської агресії, документи на нерухомість були внесені до Державного реєстру речових прав. Тоді, за її словами, розгляд їхніх заявок та позитивний висновок щодо виплати компенсації буде значно швидшим. Реєстрація права права власності на житло є обов’язковою умовою отримання компенсації, наголосила Олена Шуляк.

Читайте також: За програмою «єВідновлення» виплатили вже понад ₴11 мільярдів

Також очільниця Комітету розповіла, що грошей, які на сьогодні є у Фонді ліквідації наслідків збройної агресії рф проти України недостатньо, тому держава розраховує на міжнародну допомогу. Зокрема, одним із перших партнерів до фінансування програми  «єВідновлення» долучився Світовий банк, виділивши загалом понад 220 млн доларів. А зараз приєднався і Банк розвитку Ради Європи, який лише на цей рік виділяє  для програми  «єВідновлення» 100 млн євро. 

За словами Олени Шуляк, в першу чергу компенсації отримують сім’ї військовослужбовців, люди з інвалідністю, багатодітні сім’ї. Зараз також вносять зміни у законодавство, щоб прописати певні привілеї для внутрішньо переміщених осіб. Їх має розглянути парламент і затвердити Парламент. 

Нагадаємо, 10 травня виповнився рік, відколи в Україні стартувала програма «єВідновлення». За програмою, громадяни, що втратили житло через війну,  отримують кошти  на ремонт пошкоджених осель чи купівлю нових домівок, замість повністю  зруйнованих. 

***

Матеріал розміщено згідно з пунктом 3 статті 9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996 та Закону України №2849-IX від 31.03.2023 та на підставі Договору.

п.3 ст.9 Закону України №270/96-ВР від 03.07.1996: Інформаційний, авторський чи редакційний матеріал, в якому привертається увага до конкретної особи чи товару, який формує або підтримує обізнаність та інтерес глядачів (слухачів, читачів, користувачів) щодо цих особи чи товару та який розповсюджується за грошову чи іншу винагороду, повинен ідентифікуватися як реклама з дотриманням вимог цього Закону з використанням слова "реклама".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-