Україна отримає від ЄС €5 мільйонів на модернізацію лікарень

Україна отримає від ЄС €5 мільйонів на модернізацію лікарень

Укрінформ
Україна отримає грант у 5 млн євро від фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та навколишнього середовища (Фонд E5P) на ліквідацію наслідків війни у секторі охорони здоров’я.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ.

«Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України уклали нову угоду, спрямовану на підтримку втілення необхідних заходів з енергоефективності й ліквідації наслідків воєнних дій, зокрема у секторі охорони здоров'я», - йдеться в повідомленні.

Угода передбачає надання 5 мільйонів євро інвестиційного гранту від Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та навколишнього середовища (Фонд E5P).

Наголошується, що ці кошти збільшать загальний грантовий внесок від E5P до 9 млн євро, доповнюючи поточний кредит ЄІБ у розмірі 300 млн євро.

Передбачається, що грантові кошти будуть спрямовані на усунення пошкоджень, будівництво бомбосховищ, встановлення станцій постачання питної води, модернізацію освітлення, ліній зв’язку, вентиляції.

Читайте також: На Херсонщині реалізують чотири проєкти «лікарень під землею»

Як повідомляв Укрінформ, Швеція виділила 26,4 млн євро фонду Eastern Europe Energy Efficiency and Environment Partnership (Фонд E5P) для грантової підтримки проєктів енергоефективності в Україні.

Фото: mtu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-