Сєнкевич: Миколаїв стане першим містом в країні, яке відкриє сайт з моніторингу міжнародної допомоги

Сєнкевич: Миколаїв стане першим містом в країні, яке відкриє сайт з моніторингу міжнародної допомоги

Укрінформ
У Миколаєві влада спільно з міжнародними партнерами вибудовує систему прозорості та доброчесності, яка допоможе встановити довіру і відновити місто, яке зазнало значної шкоди з початку повномасштабної агресії Росії.

Про це 11 квітня під час п'ятого міжнародного саміту мерів, у молдовському Данчені сказав міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми будуємо систему доброчесності, як ключ до успіху у відновленні нашого міста, яке зазнало значної шкоди з початку повномасштабної агресії Росії. Адже найважче, на мою думку, у роботі посадовців - це спокуса. Бо це природно для людини. Тому я довіряю не людям, а системі, яка буде заснована на конкретних правилах», - сказав Сєнкевич.

За його словами, саме тому місто співпрацює з Антикорупційною європейською ініціативою, реформує комунальні підприємства, створює прозору систему закупівель і таке інше.

«Ми станемо першим містом в Україні, яке відкриє ВЕБ-сайт, що відстежуватиме міжнародну допомогу: скільки її, звідки надходить, на що витрачається тощо. Прозорість і доброчесність – це ключові моменти нашої співпраці з міжнародними партнерами, бо довіра тут дуже важлива», - наголосив мер.

Крім того, Сєнкевич познайомив учасників саміту з тим, як живуть сьогодні люди у Місті-Герої, які відстояли його і не дали захопити ворогу.

«У 2022 році протягом 262 діб місто було під щоденними бомбардуваннями російських терористів і досі потерпає від обстрілів. Вони вбивають наших людей, руйнують житлові будинки та інфраструктуру, знищили водогін з річки Дніпро, який забезпечував місто питною водою. Нам довелося запустити у водопровід солону воду з річки Південний Буг, щоб запобігти епідеміям та забезпечити потреби мешканців міста хоча б у технічній воді. Досі миколаївці ходять по воду до місць роздачі питної води, бо її немає у кранах. Але завдяки міжнародним партнерам вже є розуміння, як вирішити це питання», - додав Сєнкевич.

Читайте також: Миколаїв цьогоріч отримає від міжнародних партнерів десятки автобусів і тролейбусів - мер

Він подякував партнерам, особливо Данії, яка взяла шефство над Миколаєвом і допомагає зробити місто кращим. Зокрема, зараз триває розробка Генерального плану, який буде основою для відбудови міста.

Як повідомлялося, у Данчені (Молдова) відбувається 5-й Міжнародний саміт мерів (IMS). Заснований у 2016 році як платформа для обміну досвідом між лідерами місцевого самоврядування, з часом він став більше ніж конференцією, а саме місцем, де народжуються проєкти та партнерства.

Захід відбувається за підтримки президентки Молдови Маї Санду. Географія учасників охоплює Францію, Італію, Швецію, Словаччину, Румунію, Польщу, Литву, Молдову та Україну. У цьогорічному саміті під назвою «Розбудова стійких громад через інновації та співпрацю» беруть участь понад 200 очільників міст та громад, у тому числі з Чорткова, Копичинців, Миколаєва, Львова, Хмельницького, Вінниці, а також потенційні інвестори та представники Європейського Союзу.

Фото: ФБ/ International Mayors Summit 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-