Очільники українських міст і громад візьмуть участь у міжнародному саміті мерів у Молдові

Очільники українських міст і громад візьмуть участь у міжнародному саміті мерів у Молдові

Укрінформ
Очільники українських міст та громад візьмуть участь у п'ятому міжнародному саміт мерів, який цього року відбудеться 11 квітня у молдовському Данчені.

Про це повідомили Укрінформу організатори саміту – фонд Western NIS Enterprise.

«Посилення горизонтальних зв’язків та взаємодія з нашими сусідами є стратегічним завданням. П’ятий міжнародний саміт мерів відбудеться саме для того, аби продемонструвати боротьбу українських міст, підтримку іноземних колег, можливості розвитку та фінансування на рівні ЄС та зміцнення взаємодії між Молдовою та Україною», – наголосила Ірина Озимок, засновниця Міжнародного саміту мерів та директорка програми місцевого економічного розвитку Western NIS Enterprise Fund.

Захід відбудеться за підтримки президентки Молдови Маї Санду. Географія учасників охоплює Францію, Італію, Швецію, Словаччину, Румунію, Польщу, Литву, Молдову та Україну.

У цьогорічному саміті під назвою «Розбудова стійких громад через інновації та співпрацю» візьмуть участь понад 200 очільників міст та громад, у тому числі мери Чорткова, Копичинців, Миколаєва, Львова, Хмельницького, а також потенційні інвестори та представники Європейського Союзу.

У межах саміту відбудуться панельні дискусії на теми: «Інновації та цифрова трансформація в місцевому самоврядуванні», «Членство в ЄС – Регіональні зусилля», «Сила партнерства», а також «Відбудова України» – про зусилля і плани з відбудови українських міст, з фокусом на стійкості, інфраструктурі та відновленні громад.

Окрім того, мери міст представлятимуть інноваційні стратегії, які використовують для вирішення місцевих проблем. Також працюватиме виставка інноваційних рішень, де будуть представлені технології, розроблені для покращення життя в місті (від систем онлайн-голосування до віртуальної реальності в міському плануванні).

Читайте також: Реформа децентралізації: як цифрові рішення допоможуть розбудові громад

Фонд Western NIS Enterprise (WNISEF) є першим регіональним фондом прямих інвестицій в Україні та Молдові розміром 285 млн дол., який інвестував понад 188 млн дол. в 136 компаній і допоміг залучити 2,4 млрд дол. в регіон за 29 років роботи. Фінансується урядом США через USAID.

Міжнародний саміт мерів (IMS) був заснований у Києві в 2016 році як платформа для обміну досвідом між лідерами місцевого самоврядування. Він об’єднує мерів із різних країн, бізнес-спільноту, представників міжнародних організацій та громадян, щоб обговорити рішення, інновації, презентувати найкращий міжнародний і місцевий досвід міського управління та поділитися історіями успіху у різних сферах.

Завдяки спеціальному формату саміту учасники набувають нових знань і створюють міцні зв’язки з видатними лідерами міських перетворень з усього світу, беруть участь у сесії швидких бізнес-зустрічей, мають змогу протестувати різні рішення для міст, підписують меморандуми та започатковують спеціальні проєкти.

Фото з сайту internationalmayorssummit.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-