Латвія зарезервувала у бюджеті €5,3 мільйона на відновлення Чернігівщини

Латвія зарезервувала у бюджеті €5,3 мільйона на відновлення Чернігівщини

Укрінформ
У латвійському бюджеті для програми допомоги частинам Чернігівській області, що постраждала від війни, зарезервували понад €5 мільйонів.

Про це повідомляє латвійський мовник LSM, передає Укрінформ.

Із доповіді МЗС, представленої сьогодні уряду Латвії, випливає, що приблизно половину цієї суми планується використати для реконструкції об'єктів соціальної інфраструктури регіону, ще 2 млн - для залучення до процесу латвійських підприємців.

«Метою підтримки є надання основних послуг населенню, подолання завданих війною травм та соціально-економічний розвиток Чернігівської області […] Участь Латвії у відновленні України сприяє покращенню якості життя населення, а це безпосередньо підвищує стійкість та дає надію на краще майбутнє, що дуже важливо під час війни», - нагадує МЗС про цілі роботи Латвії в Чернігівській області України.

Відомство також повідомляє, на що підуть зазначені кошти у €5,3 мільйона. Трохи менше половини суми - €2,4 мільйона через латвійське Центральне агентство фінансів та договорів (CFLA) планується витратити на допомогу у відновленні об'єктів соціальної інфраструктури.

Представники Чернігівської області передали латвійському МЗС список із десяти об'єктів (серед них — корпуси Чернігівського політехнічного університету, блок у дитячій лікарні, дитяча поліклініка та ін.). Втім, констатує відомство, що список цей попередній і може змінюватися з урахуванням ситуації. Також Латвію запрошують продовжити участь у проекті в селищі Ягідному.

Ще €2 мільйони відведено Міністерству економіки Латвії, щоб воно залучало латвійських підприємців до проєктів реконструкції Чернігівської області. Про роботу цією лінією уряд доручив відомству відзвітувати до кінця травня.

Читайте також: Латвія виділяє 4,4 мільйона євро на курси для українських біженців

МЗС нагадало, що 2023 року Латвія виділила на відновлення Чернігівської області 5,1 млн євро, з яких €2 мільйонів пішли в рамках програми ООН на реконструкцію двох дитсадків, двох шкіл та харчоблоку обласної дитячої лікарні, ще €477 тис. - на проект відновлення житла у селищі Ягідне.

Як повідомляв Укрінформ, за даними на кінець 2023 року допомога Латвії Україні з початку російської агресії сягнула €595 мільйонів, що становить 0,85% внутрішнього валового продукту держави.

Фото: Odita Krenberga/Latvijas Televīzija

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-