Латвія виділяє 4,4 мільйона євро на курси для українських біженців

Латвія виділяє 4,4 мільйона євро на курси для українських біженців

Укрінформ
Уряд Латвії цього року виділить Фонду соціальної інтеграції (SIF) 4 443 120 євро на проведення культурно-орієнтаційних курсів та інтеграційних заходів для українських біженців.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Уряду Латвії.

Для проведення безплатних курсів та інтеграційних заходів SIF, як і торік, оголосить відкритий конкурс проєктів з метою відбору відповідних заявок, реалізація яких забезпечить доступність курсів та заходів для цивільних українців в усіх регіонах Латвії, якомога ближче до місця їх нинішнього проживання.

Латвійські медіа уточнюють, що українцям запропонують курси культурної орієнтації, які включатимуть історію Латвії, культурний простір, курс державної мови (20 годин), мовні клуби, державні та муніципальні послуги, заходи з метою полегшення інтеграції в латвійське суспільство, наприклад, табори, семінари, культурні, спортивні та спільні заходи для сімей.

Як повідомлялось, Латвія прихистила понад 50 тисяч українців, серед яких близько 20 тисяч дітей, які навчаються в країні, а також забезпечила реабілітацію понад 200 українських воїнів.

Фото: mk.gov.lv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-