Закарпаття й австрійський Тіроль підписали угоду про відбудову

Закарпаття й австрійський Тіроль підписали угоду про відбудову

Укрінформ
Закарпатська область та австрійська федеральна земля Тіроль уклали рамкову угоду про відбудову, яка передбачає співпрацю у сферах охорони здоров'я, науки й освіти, економіки та сільського господарства.

Як передає Укрінформ із посиланням на уряд Тиролю, відповідна угода була підписана у понеділок в Інсбруку головою Закарпатської ОДА Віктором Микитою та губернатором Тіроля Антоном Маттле.

"Війна в Україні та багато доль, пов'язаних з нею, не можуть лишати байдужими. Тому ми підтримуємо мирну відбудову в Україні та допомагаємо тим, хто найбільше страждає від збройного конфлікту, а саме – дітям", - заявив очільник Тіролю.

Зазначається, що укладена угода спрямована, серед іншого, на "поглиблення співпраці у сферах охорони здоров'я, науки й освіти, бізнесу та сільського господарства".

Українська делегація на чолі з головою Закарпатської ОДА Віктором Микитою та послом в Австрії Василем Химинцем перебуває в Тіролі з неділі. Під час візиту, який триває до вівторка, делегація проведе численні зустрічі та огляне місцеві об'єкти.

Читайте також: Австрійський бізнес зацікавлений в інвестиціях у відновлення України

Зокрема, у понеділок відбувся візит до реабілітаційного центру у Бад-Герінгу. Протягом останніх місяців його персонал збирав медичне обладнання, зокрема ультразвукові апарати, інвалідні візки та перев'язувальні матеріали, які будуть відправлені в райони Закарпаття. Федеральна земля Тіроль підтримала цю ініціативу та покриє транспортні витрати. Також обговорюється питання, чи може реабілітаційний центр взяти на себе лікування цивільних осіб, поранених під час російської війни проти України.

Після зустрічі в Бад-Герінгу українська делегація відвідала компанію Swarco у Ваттенсі, яка є одним з найбільших виробників світлофорів та інтелектуальних транспортних систем. Swarco може використовувати як вторинну сировину велику кількість битого скла, що утворюється в Україні внаслідок російських обстрілів.

Читайте також: Австрія допомагає Україні, хоч і є нейтральною країною - голова нижньої палати парламенту

Також делегація відвідає дитячий будинок "Югендланд" в Кематані, де наразі перебувають близько 50 евакуйованих з України дітей, у тому числі сиріт. Завершиться візит поїздкою до сільськогосподарського центру в Імсті, де утримується близько 100 тірольських гірських овець, які будуть перевезені на Закарпаття на знак тривалої сільськогосподарської співпраці.

Як повідомляв Укрінформ, Закарпаття підписало рамкову угоду про культурне та економічне співробітництво з австрійською федеральною землею Бургенланд.

Фото: Land Tirol/Brandhuber

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-