У Нацбанку бачать незначний прогрес у дискусії щодо використання російських активів

У Нацбанку бачать незначний прогрес у дискусії щодо використання російських активів

Укрінформ
У Національному банку спостерігають поступовий обережний прогрес у дискусії щодо використання знерухомлених російських активів.

Як передає Укрінформ, про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив голова Національного банку Андрій Пишний.

"Підсумували попередній місяць на зустрічі з представниками найбільших 30 банків. Насамперед вагомими були зрушення в міжнародному напрямі: досягнення угоди на рівні персоналу в межах третього перегляду програми з МВФ, початок роботи Фонду розбудови потенціалу України, погодження інструменту Ukraine Facility від Євросоюзу", - наголосив Пишний.

За його словами, це все важливе не лише тим, що передбачає можливості зовнішнього фінансування, а й тим, що Україна отримає потужний експертний ресурс, який використає для свого розвитку.

Читайте також: Британія готова позичити Україні заморожені активи Росії - Кемерон

"До позитиву за міжнародним блоком я б ще додав поступовий обережний прогрес у дискусії щодо використання знерухомлених російських активів. Свіже рішення парламенту Швейцарії підтримати передання Україні заморожених активів рф – це про те, що визріває глобальне усвідомлення того, що ці кошти можуть і мають бути використані як компенсація за завдані втрати чи як репарації, чи для підтримки України", - зазначив голова НБУ.

Як повідомлялось, Верхня палата парламенту Швейцарії схвалила пропозицію, яка може дозволити використовувати заморожені в країні російські активи для фінансування репарацій в Україні.

Фото: Андрій Пишний/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-