Фінський бізнес долучиться до відновлення України

Фінський бізнес долучиться до відновлення України

Укрінформ
Фінські компанії, що працюють в галузях енергетики та будівництва, долучаться до проєктів відновлення в Україні.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ.

Команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури на чолі з Олександром Кубраковим провела зустріч з міністром з питань довкілля та клімату Фінляндії Каєм Мюккяненом та представниками бізнесу Фінляндії в галузях енергетики та будівництва. Під час зустрічі обговорили співпрацю у галузі енергетичної безпеки, виробництві будматеріалів та будівництві укриттів.

У Мінвідновлення нагадали, що національний план Фінляндії з відновлення України, затверджений наприкінці 2023 року, передбачає збільшення на 25 млн євро бюджету державного фонду розвитку Finnfund для фінансування проєктів в Україні. Фонд складатиме близько 150 млн євро. А спецільний Фонд кредитування проєктів у державному секторі Public Sector Investment Facility (PIF) надаватиме підтримку фінським компаніям для участі у проєктах відбудови України на основі публічно-приватного партнерства, де замовником виступають державні органи України.

Читайте також: Фінляндія братиме участь у відбудові Київщини - голова ОДА

Як повідомлялося, Фінляндія допомагатиме у реалізації конкретних проєктів з комплексної відбудови та енергетичної трансформації Київської області. Фінляндія вже виділила 2,5 млрд євро на допомогу Україні. Як запевнили міжнародні партнери, вони мають ресурс для реалізації конкретних проєктів.

 Фото: Міністерство розвитку громад

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-