Фінляндія братиме участь у відбудові Київщини - голова ОДА

Фінляндія братиме участь у відбудові Київщини - голова ОДА

Укрінформ
Фінляндія допомагатиме у реалізації конкретних проєктів з комплексної відбудови та енергетичної трансформації Київської області.

Про це у Фейсбуці повідомив голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко, передає Укрінформ.

За його словами, під час зустрічі з послом Фінляндії в Україні Якко Лехтовіртом, послом з реконструкції та підтримки України Антті Вянська і представниками низки компаній обговорили майбутні спільні проєкти.

Фінляндія вже виділила 2,5 млрд євро на допомогу Україні. Як запевнили міжнародні партнери, вони мають ресурс для реалізації конкретних проєктів.

Голова ОДА зауважив, що сторони обговорили питання комплексної відбудови, енергетичної трансформації, допомогу у закупівлі обладнання для медичних закладів Київщини.

Крім того, Фінляндія зацікавлена в інвестиціях в економіку України, створенні нових робочих місць та зростанні економіки. В Україні в останні роки працювало чимало фінських компаній. Більшість з них продовжують роботу, деяким довелось призупинити діяльність.

Читайте також: Литва продовжить допомагати Київщині у відбудові зруйнованих росіянами закладів освіти - ОВА

«Одна з компаній Konecranes займається виробництвом й обслуговуванням підйомних кранів для вантажів і має завод на Запоріжжі. Вивчає можливості релокації у більш безпечний регіон. Запропонував вивчити можливість переміщення на Київщину», – додав начальник КОДА.

Розширити ринок збуту також планує підприємство Kone, яке виготовляє ліфти та ескалатори. Компанія Peikko готова до реалізації проєктів в енергетичному секторі, а також у будівельній галузі.

«Зі свого боку готові максимально сприяти розвитку бізнесу Фінляндії на Київщині та запропонувати найкращі умови для діяльності», - запевнив Кравченко.

Читайте також: Відбудова Київщини: голова ОДА застеріг підрядників від завищення цін і зриву термінів

Як повідомляв Укрінформ, між містами України та Фінляндії після початку повномасштабного вторгнення Росії були підписані 11 нових угод про побратимство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-