Кабмін розподілив виділені кошти з Фонду ліквідації на проєкти відновлення

Кабмін розподілив виділені кошти з Фонду ліквідації на проєкти відновлення

Укрінформ
Кабінет Міністрів виділив з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії понад 9,3 млрд грн на відновлення та затвердив перелік проєктів, обʼєктів та заходів, на які будуть спрямовані виділені кошти.

Про це повідомив у Телеграмі постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

«Виділено з фонду ліквідації наслідків збройної агресії на безповоротній основі 7 млрд 656 млн 638,19 тис. гривень (видатки розвитку) Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури (загальнодержавні видатки та кредитування) на нову бюджетну програму для надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проектів (обʼєктів, заходів), спрямованих на ліквідацію наслідків збройної агресії», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На відновлення України потрібно будматеріалів на $65 мільярдів - Шуляк

Крім того, Агентству відновлення на нову бюджетну програму для будівництва та відновлення обʼєктів інфраструктури, житлового та громадського призначення, громадських будинків та споруд виділено 1,5 млрд грн.

Уряд виділив Мінветеранів для реалізації проєкту реконструкції Бородянського центру соціально-психологічної реабілітації населення 50,5 млн грн; Міноборони для реалізації трьох проєктів - 88,5 млн грн; МВС для ДСНС – 33,9 млн грн.

Зазначається, що цією ж постановою затверджено перелік проєктів (обʼєктів, заходів), на які виділені зазначені кошти.

Читайте також: Реєстр пошкодженого та знищеного майна налічує вже понад 200 тисяч об’єктів - Шуляк

Як повідомлялося, у 2023 році на потреби відновлення урядом було використано близько 30 млрд грн конфіскованих в Україні російських активів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-