На відновлення України потрібно будматеріалів на $65 мільярдів - Шуляк

На відновлення України потрібно будматеріалів на $65 мільярдів - Шуляк

Відео
Укрінформ
На відбудову України потрібно будівельної продукції на щонайменше 65 мільярдів доларів.

Про це повідомила голова комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, очільниця партії «Слуга народу», заступниця керівника однойменної парламентської фракції Олена Шуляк у програмі Укрінформу «Самохвалов запитує».

«Нам буде потрібно щонайменше будівельної продукції на 65 мільярдів доларів для відбудови України. Це додатково 100 тисяч робочих місць, більш ніж 1,5 мільярда податків. І це додана вартість 16 мільярдів доларів, яка залишиться тут, в Україні, і піде на розвиток нашої економіки. Дуже б хотілося, щоб саме всі ці будівельні матеріали, які будуть використовуватися у відбудові, виготовлялися в нашій країні», – сказала Шуляк.

Вона зазначила, що в дефіциті є певні категорії будівельної продукції для відбудови: цемент, бетон, скло (в Україні взагалі не виробляється скло).

Депутатка також зауважила, що наразі державні програми не дуже впливають на ринок будівельних матеріалів та ринок нерухомості загалом, тому що, якщо говорити про зруйноване житло і житлові сертифікати, то здебільшого 99% людей купують нерухомість на вторинному ринку.

Читайте також: єВідновлення: уряд планує скоригувати компенсації за купівлю вітчизняних будматеріалів

Як повідомлялося, згідно з дослідженням, яке провели фахівці громадської організації «Інститут міжнародних економічних досліджень» та державного підприємства «Укрпромзовнішекспертиза» за сприяння USAID, майже 90% будівельних матеріалів, які потрібні для відбудови України, можуть виробити українські компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-