Розвиток біоекономіки може бути джерелом нових інвестицій у відбудову - експертка

Розвиток біоекономіки може бути джерелом нових інвестицій у відбудову - експертка

Укрінформ
Завдяки розвитку біоекономіки, Україна отримає можливість залучення додаткових нових інвестицій для відбудови зруйнованих промислових районів, з урахуванням міжнародних екологічних стандартів.

Таку думку висловила директорка Державного класифікатора продукції та послуг «Соціоінформ» Наталія Зайцева–Чіпак у презентації дослідження “Перспективи інноваційного розвитку біоекономічного потенціалу України” в Укрінформі.

“Наше дослідження доводить, що донори з більшим бажанням фінансово підтримують відбудову та інвестують у ті проєкти, які мають екологічну складову”, - стверджує Зайцева–Чіпак.

За словами експертки, Україна має усі шанси для впровадження нових біоекономічних технологій, оскільки володіє широко ресурсною базою. Зокрема, йдеться про створення добрив з біовідходів, використання листової біомаси, біоінженерію тощо.

“Якщо ж говорити про конкретні технології, то мова здебільшого йде про переробку відходів легкої промисловості та сільського господарства на інші матеріали або біоресурси. Не забуваємо й про можливості виробництва біопалива та створення біогазових установок”, - додає директорка ДК «Соціоінформ».

Під час презентації дослідження учасники обговорення акцентували, що розвиток біоекономіки є однією з ключових передумов для інтеграції України в ЄС.

Читайте також: Потенціал виробництва біогазу в Україні становить 21,8 мільярда кубометрів на рік - DiXi Group

“Якщо ми плануємо євроінтеграцію, беремо певні кліматичні зобовʼязання, які передбачають скорочення викидів того ж вуглекислого газу, іншими словами - перехід на зелений курс”, - нагадує Зайцева–Чіпак.

Як повідомляв Укрінформ, Україна вже започаткувала низку проєктів з акцентом на зелений курс. Очікується, що «зелені» проєкти, які почала реалізовувати Україна, створять до 4,2 млн робочих місць, що допоможе компенсувати втрати від війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-