Австралійський бізнесмен Форрест передасть понад $3 мільйони на розмінування України

Австралійський бізнесмен Форрест передасть понад $3 мільйони на розмінування України

Укрінформ
Австралійський філантроп, бізнесмен і засновник гірничодобувної компанії Fortescue Metals Group Ендрю Форрест та його колишня дружина Нікола через свій фонд Minderoo пообіцяли виділити 5 млн австралійських доларів (понад $3,2 млн) на проєкти з розмінування в Україні.

Про це повідомляє 9News, передає Укрінформ.

Кошти підуть на «знешкодження наземних мін у тих регіонах України, де вирощуються сільськогосподарські культури, щоб зробити їх безпечними для фермерів».

За словами Ендрю Форреста, майже мільйон людей в аграрному секторі України втратили засоби до існування в результаті російського вторгнення, яке триває вже третій рік. Небезпека наземних мін та інших боєприпасів означає, що фермери не можуть повернутися на свої землі, доки там не стане безпечно.

«Сільськогосподарський сектор України є життєво важливим для глобального постачання продовольства і є найбільшим постачальником пшениці для Всесвітньої продовольчої програми ООН з подолання голоду, а це означає, що відновлення фермерства є критично важливим для багатьох людей по всьому світу», - сказав Форрест.

Читайте також: Австралія ввела додаткові санкції проти Росії

Посол України в Австралії Василь Мирошниченко подякував фонду за підтримку.

«Філантропія та бізнес мають відігравати ключову роль у відновленні України. Це те, що можуть робити громадяни в усьому світі. Громадяни повинні протистояти тиранії тим, що вони мають. Фонд Minderoo подає приклад; нам потрібно, щоб інші громадяни та організації наслідували», - написав він у соцмережі Х.

За словами Мирошниченка, фонд надасть пряму підтримку понад 4600 фермерським господарствам, а понад 11 520 осіб пройдуть навчання із знешкодження вибухонебезпечних предметів. Пріоритетну увагу в рамках проєкту буде приділено фермерам Миколаївської, Херсонської та Харківської областей, які більше не можуть обробляти землю через міни.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Мюнхена зустрівся з Форрестом, з яким обговорив питання відбудови України.

Після Лондонської конференції з оновлення України Форрест заявив про намір інвестувати в країну.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-