Зеленський розраховує, що Канада допоможе Україні відбудувати одну з дамб

Зеленський розраховує, що Канада допоможе Україні відбудувати одну з дамб

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський розраховує, що Канада допоможе Україні у відбудові однієї зі зруйнованих Росією дамб.

Про це глава Української держави повідомив під час пресконференції в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Зокрема, глава держави сказав, що українська сторона домовляться з Канадою про співпрацю у відбудові України. "Я би дуже хотів, щоб Канада змогла допомогти України у відбудові однієї з дамб. Ви знаєте, що Росія зруйнувала такі важливі для нас стратегічні об’єкти. І я розраховую на допомогу Джастіна", – наголосив Зеленський.

Також Зеленський зазначив, що Канада допомагала Україні з броньованою технікою. Він подякував за це прем‘єр-міністру Джастіну Трюдо.

Крім того, Президент розповів, що Україна й Канада від початку повномасштабної війни співпрацювали в питанні дронів. "Не хотів би зараз говорити про специфікацію, але в Канади є деяке обладнання, якого немає в інших держав. Ми посилювали навіть цим обладнанням дрони інших держав, щоб вони допомагали нам і розвідкою, і іншими кроками допомагали нашій армії", - уточнив Зеленський.

Читайте також: Канада виділяє Україні на відбудову $130 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо разом із віцепрем’єркою Христею Фріланд та міністром оборони Біллом Блером прибули до Києва 24 лютого, щоб продемонструвати солідарність з Україною у другі роковини повномасштабного російського вторгнення.

Росія з початку повномасштабного вторгнення Росія понад 50 разів атакувала об'єкти Укргідроенерго. Крім того, у ніч на 6 червня 2023 року росіяни підірвали дамбу Каховської ГЕС, спричинивши затоплення на Херсонщині та позбавивши джерела прісної води низку південних областей України.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-