Японія має стати одним із лідерів відновлення України - Шмигаль

Японія має стати одним із лідерів відновлення України - Шмигаль

Укрінформ
Японія має стати одним із лідерів економічного відновлення та відбудови України, заявляє Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Фейсбуці.

За словами очільника уряду, "Японія має стати одним із лідерів економічного відновлення та відбудови нашої країни. Ми побачили величезну зацікавленість з боку японського бізнесу в розгортанні нових проєктів".

Як нагадав Шмигаль, загалом на Конференції з економічного розвитку та відбудови були підписані 56 документів.

Зокрема, досягнуті домовленості про надання Україні гранту для реалізації Програми екстреного відновлення від JICA. Кошти підуть на відбудову енергетики, в транспортну галузь, для гуманітарного розмінування.

"Мінагро уклало низку документів із японськими компаніями, що виробляють сільськогосподарську техніку", - зазначив голова уряду.

За його словами, Японське агентство відродження міст допоможе у відбудові зруйнованих ворогом населених пунктів, а Японське агентство водного господарства сприятиме відновленню зруйнованих Росією дамб.

Як зауважив Шмигаль, компанія ІНІ CORPORATION допоможе побудувати стратегічно важливий міст через Дунай та міст через Дністровський лиман.

"З JETRO підписаний Меморандум про взаєморозуміння для сприяння українським виробникам у виході на японський ринок. JETRO та ЄБРР також розвиватимуть співпрацю для налагодження взаємодії між українськими малими та середніми підприємствами та японськими компаніями", - зазначив Прем'єр-міністр.

За його словами, Японське державне експортно-кредитне агентство NEXI відкриє кредитні лінії для інвестицій та експорту в Україну. Зокрема Японія виділить 1,25 млрд євро для підтримки японських інвестицій в Україні.

JBIC надасть 150 млн доларів кредиту для підтримки проєктів відновлення з боку українського бізнесу через Чорноморський банк торгівлі та розвитку, додав він.

Шмигаль подякував японському уряду, бізнесу та всім, хто був долучений до діалогу. "Знаємо, що Японія завжди поруч, що японський народ вірить в нашу перемогу і допомагає її наблизити", - наголосив він.

Читайте також: Росії не вдасться «виправдати» окупацію японських островів Рюриком, ельфами чи гномами - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Японія виділить 1,25 млрд євро для підтримки своїх інвесторів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-