Свириденко: Цьогорічні потреби приватного сектору на відновлення - $5,8 мільярда

Свириденко: Цьогорічні потреби приватного сектору на відновлення - $5,8 мільярда

Укрінформ
Потреби українського приватного сектору на 2024 рік тільки в частині промисловості та комерції становлять 5,8 млрд доларів США, при цьому частина джерел фінансування вже є доступною для бізнесу.

Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

«Відновлення приватного сектору є ключовим пріоритетом для уряду України. Лише у 2024 році потреби промисловості і комерції в інвестиціях становлять 4,2 млрд доларів США, а робочого капіталу – 1,6 млрд доларів, тобто разом - 5,8 млрд доларів. Це загальна потреба у фінансуванні сектору, яку ми з міжнародними партнерами маємо намір забезпечити», - зазначила Свириденко.

За її словами, у звіті Світового банку про збитки та потреби України на відновлення передбачено щонайменше 1,6 млрд дол. США на фінансування інвестицій. Тому важливо, щоб інструменти їх отримання були доступними для компаній, як через банківську систему, корпоративне фінансування, так і через проєктне фінансування. Особливо в капіталомістких індустріях, які потребують встановлення або оновлення виробничих ліній, як, зокрема, в переробній промисловості.

Читайте також: Втрати від війни - майже $500 мільярдів: Шмигаль назвав найбільш постраждалі сектори економіки

"З метою забезпечення фінансування, ми задіємо Ukraine Facility та зокрема Інвестиційну Рамку для зниження ризиків проєктів в Україні", - підкреслила перша віцепрем'єрка.

Як повідомлялося, 15 лютого, уряд України, Група Світового банку, Європейська комісія та Організація Об'єднаних Націй презентували звіт «Третя швидка оцінка завданої шкоди та потреб на відновлення України» (Third Ukraine Rapid Damage and Needs Assessment, RDNA3).

У звіті подано висновки про втрати України від війни Росії у період з 24 лютого 2022 року до 31 грудня 2023 року. Звіт надає оцінку коротко-, середньо й довгостроковим потребам країни у реконструкції та відновленні.

Станом на 31 грудня 2023 року потреби у відбудові та відновленні протягом 10 років становитимуть майже $486 млрд. Прямі збитки сягнули майже $152 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-