Українські й німецькі дипломати обговорили очікування від конференції з відбудови у Берліні

Українські й німецькі дипломати обговорили очікування від конференції з відбудови у Берліні

Укрінформ
Україна і Німеччина прагнуть досягти практичних результатів за підсумками конференції з відновлення України в Берліні як у контексті відбудови, так і подальшого розвитку двосторонніх відносин.

Про це йшлося під час зустрічі заступника міністра закордонних справ України Євгена Перебийноса з державним секретарем Федерального міністерства закордонних справ Німеччини Томасом Баґґером, передає Укрінформ із посиланням на повідомлення МЗС.

Зазначається, що сторони обмінялися думками щодо європейської інтеграції України. Заступник міністра поінформував державного секретаря про заходи, які вживаються урядом України на євроінтеграційному треку, зокрема в контексті переговорів про вступ України до ЄС.

«Особливу увагу співрозмовники приділили питанню підготовки до Конференції з відбудови України (URC2024) в Берліні у 2024 році. Сторони відзначили необхідність досягнення практичних результатів за підсумками цьогорічного заходу як у контексті відбудови України, так і подальшого розвитку двосторонніх відносин», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Німеччина допоможе Україні відбудовуватися за допомогою центрів досконалості

Під час зустрічі сторони обговорили низку актуальних питань українсько-німецького співробітництва. У цьому контексті Перебийніс відзначив рівень двосторонніх відносин і лідерство Німеччини із всебічної підтримки України в її боротьбі проти агресії Росії, зокрема надану військову та фінансову допомогу.

Зі свого боку, Томас Баґґер запевнив у непохитній підтримці Німеччиною нашої держави до її перемоги над російським агресором.

Як повідомлялося, третя конференція з відновлення України відбудеться в Берліні 11-12 червня 2024 року.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-