Швеція направила вже 93 вантажі допомоги українському енергосектору

Швеція направила вже 93 вантажі допомоги українському енергосектору

Укрінформ
Швеція з початку повномасштабного вторгнення направила 93 вантажі гуманітарної допомоги українському енергетичному сектору.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України за підсумками вебінару «Відновлення енергетичного сектору України: можливості для шведського бізнесу» за участі міністра Германа Галущенка.

"Галущенко подякував Швеції за допомогу енергетичному сектору України – 93 гуманітарні вантажі загальною вагою 1108 тонн, зокрема генератори, трансформатори, підстанції та інше обладнання для проведення ремонтів на енергооб’єктах після ворожих атак", - ідеться у повідомленні.

Крім того, заявлений внесок Швеції до Фонду підтримки енергетики України становить 25,27 млн євро.

Галущенко підкреслив, що Україна зацікавлена в участі шведського бізнесу у проєктах, що відповідають Енергетичній стратегії України.

Читайте також: У Мінекономіки сподіваються, що Швеція долучиться до страхування інвесторів

У свою чергу, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні Мартін Оберг наголосив на готовності продовжувати підтримку України у відновленні і відбудові після російських атак.

Як повідомлялося, Норвегія з початку повномасштабного вторгнення виділила понад 450 млн доларів грантової підтримки енергетичному сектору України та направила 28 вантажів гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-