Данія надасть $21 мільйон для відбудови Миколаєва

Данія надасть $21 мільйон для відбудови Миколаєва

Укрінформ
Затверджено черговий пакет допомоги від данського уряду на відбудову Миколаєва у сумі понад 21 мільйон доларів.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ.

«Данія надасть Україні черговий пакет допомоги для відбудови Миколаєва на понад $21 мільйон. Затвердження пакета допомоги відбулося під час четвертого засідання спеціального наглядового комітету під співголовуванням віцепрем’єр-міністра з відновлення — міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова та міністра співробітництва та розвитку глобальної кліматичної політики Данії Дена Йоргенсена», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, пакет включає фінансування проєкту, спрямованого на розмінування сільськогосподарських угідь. Також Миколаєву будуть передані когенераційні установки. Крім того, спільно з UNOPS Ukraine та All Ukraine буде проведена реконструкція гуртожитку Миколаївського державного аграрного університету з протипожежної безпеки.

Кубраков нагадав, що Данія навесні 2023 року взяла патронат над Миколаївською областю, відтоді вже досягнуто прогресу у відбудові Миколаєва - більшість проєктів у межах попередніх пакетів допомоги або вже завершено, або вони успішно просуваються.

Крім того, за підтримки данського уряду з листопада 2023 року запрацювали Офіс відновлення та розвитку Миколаївської області та Офіс відновлення та розвитку міської громади Миколаєва. Створено офіс посольства Данії у місті.

Читайте також: Міжнародні партнери підтримали Миколаївщину вже на сотні мільйонів доларів - Кім

"Я вдячний уряду Данії та особисто Дену Йоргенсену за стабільну позицію у підтримці України та Миколаєва окремо. Це зразкова співпраця держави, партнерів та місцевого самоврядування", — зазначив Кубраков.

Як повідомлялося, у листопаді 2023 року уряд Данії затвердив пакет допомоги Україні на суму 40 млн євро.

Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-