Міжнародні партнери підтримали Миколаївщину вже на сотні мільйонів доларів - Кім

Міжнародні партнери підтримали Миколаївщину вже на сотні мільйонів доларів - Кім

Укрінформ
Міжнародні партнери з початку повномасштабного вторгнення спрямували на підтримку Миколаївщини гуманітарної допомоги на сотні мільйонів доларів.

Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім в інтерв’ю кореспондентові Укрінформу, яке готується до публікації.

«Миколаївщина є лідером в Україні за результативністю у сфері міжнародного співробітництва, і ми тісно співпрацюємо з великою кількістю партнерів. Зокрема, це такі агенції ООН як Управління Верховного комісара у справах біженців, Міжнародна організація з міграції, UNICEF, Всесвітня продовольча програма та багато інших. Вони надають нам величезні обсяги різноманітної допомоги - від будматеріалів, обладнання, генераторів - до продуктів харчування, засобів гігієни, одягу та фінансової підтримки на сотні мільйонів доларів», - сказав Кім.

Він також зазначив, що останнім часом було змінено систему співпраці. Якщо торік переважала гуманітарна та грошова допомога конкретним мешканцям області, то зараз підтримка спрямована на відновлення економіки, соціальних об'єктів, створення робочих місць тощо.

Читайте також: Відновлення доріг: Миколаївська ОВА підписала меморандум з Korea Expressway Corporation

Очільник області також додав, що Данія стала офіційним партнером Миколаївщини, і це вже дало вагомі результати. Згідно зі звітом Міністерства закордонних справ цієї країни, загальна сума виділених Миколаївській області коштів на 2022-2024 становить 75,5 млн євро.

Як повідомлялося, у Миколаєві відкрився Офіс Посольства Королівства Данія.

Повну версію інтерв’ю незабаром читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-