Львів виділить ₴35 мільйонів на відновлення вікон та дверей у постраждалих від обстрілу квартирах

Львів виділить ₴35 мільйонів на відновлення вікон та дверей у постраждалих від обстрілу квартирах

Укрінформ
У Львові вибуховою хвилею вибило понад 2,5 тисячі вікон у багатоповерхівках та навчальних закладах. На відновлення мешканцям виділять 35 мільйонів гривень з резервного фонду міста.

Про це під час спілкування з мешканцями повідомив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо з розрахунку на одне вікно – 12 тисяч гривень, а за двері – 8 тисяч, то сума компенсації еквівалентна 35 мільйонам гривень. Сьогодні на виконавчому комітеті ми приймемо порядок компенсацій і виділимо цю суму з резервних фондів», - сказав Москаленко.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, наразі у школі поблизу постраждалих будинків відкривають штаб для мешканців, куди вони можуть звернутися по допомогу. Сьогодні всі вибиті вікна та двері закриють плівкою, надалі при отриманні компенсації мешканці можуть самі встановити вікна та двері або, за потреби, звернутися до комунальних служб Сихівського району Львова.

Читайте також: Російська ракета влучила в об’єкт інфраструктури на Львівщині

«Більше 10 шахедів атакували Львів та Львівську область. Маємо пошкодження на об’єктах інфраструктури. Також була ракетна атака. Було випущено багато ракет. Наші сили ППО спрацювали дуже добре, але ви бачите, що уламки ракет і вибухова хвиля зробила дуже велику біду в нас у Сихівському районі. Орієнтовно більше 2 тисяч вікон повилітало у 18 будинках. І плюс ще 450 у трьох школах і садочку», - зазначив Садовий.

Він також акцентував на тому, що ремонт навчальних закладів потрібно розпочати якнайшвидше, щоб діти змогли повернутися до навчання після канікул.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок ворожого обстрілує влучання у житловий будинок у Львові. Руйнувань зазнали три школи та дитячий садочок. Одна людина загинула, 15 - травмовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-