Уряд перерозподілив майже ₴5,8 мільярда кредитних коштів на відбудову об'єктів Укргідроенерго

Уряд перерозподілив майже ₴5,8 мільярда кредитних коштів на відбудову об'єктів Укргідроенерго

Укрінформ
Кабінет міністрів збільшив на 5,774 млрд грн обсяг надання кредитів з державного бюджету Міністерству енергетики за програмою «Реконструкція гідроелектростанцій ПpAT «Укргідроенерго».

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі постійний представник КМУ у Верховній Раді Тарас Мельничук за підсумками засідання уряду.

На засіданні 1 грудня уряд перерозподілив видатки між програмами Міністерства фінансів, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства енергетики, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, Міністерства охорони здоров'я, що передбачені у спеціальному фонді державного бюджету на 2023 рік для реалізації інвестиційних проєктів за рахунок кредитів (позик), залучених державою від іноземних партнерів.

Так, Кабінет міністрів зменшив фінасування програми «Створення єдиної авіаційної системи безпеки та цивільного захисту» МВС на 2,71 млрд грн; програми «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей» МОЗ - на 300 млн грн.

Зменшено видатки програми Мінфіну з рефінансування енергоефективних інвестицій малого та середнього бізнесу - на 117,991 млн грн; програми Мінвідновлення з безпеки руху у громадах - на 1,55 млрд грн; програм Міненерго з реконструкції повітряних ліній та підстанцій - на 1,903 млрд грн.

"Збільшення обсягу надання кредитів з державного бюджету Міністерству енергетики за програмами «Реконструкція гідроелектростанцій ПpAT «Укргідроенерго» на 5 млрд 774 млн 328 тис. гривень, «Підвищення ефективності передачі електроенергії (модернізація підстанцій)» - на 5 млн гривень", - написав Мельничук.

Читайте також: Кабмін схвалив низку рішень для функціонування реєстру збитків, завданих Росією - Шмигаль

Крім того, на 74 млн грн збільшені видатки на програму МВС «Створення системи охорони морських кордонів»; на 232,444 млн грн - на програму Мінвідновлення із розвитку системи централізованого теплопостачання, розвиток системи водопостачання та водовідведення в м. Миколаєві, реконструкцію та розвиток системи комунального водного господарства м. Чернівці.

Як повідомлялося, у липні 2023 року Кабінет Міністрів затвердив постанову про експериментальний проєкт з початку відбудови Каховської ГЕС, яку підірвали росіяни.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-