Зеленський: Почнемо відбудову інфраструктури Миколаївщини після отримання потужних засобів ППО

Зеленський: Почнемо відбудову інфраструктури Миколаївщини після отримання потужних засобів ППО

Укрінформ
Після отримання потужних засобів ППО Україна почне відбудову інфраструктури Миколаївщини, зокрема, закладів освіти, лікарень і будівель соціального призначення.

Про це сказав Президент України на зустрічі зі студентами трьох миколаївських закладів вищої освіти, відео з якої викладено у Телеграмі ОП, передає Укрінформ.

"Щодо відбудови миколаївських університетів, то усі звертають увагу на ситуацію з ракетними ударами ворога. Відбудова багатьох об'єктів в Україні уже почалась, але лише на тих територіях, де мінімізовано загрозу. Миколаїв залишається під загрозою поки що. Ми працюємо над тим, щоб максимально забезпечити його протиповітряною обороною. І в той час, коли на Миколаївщині будуть потужні засоби ППО, ми зможемо дуже швидко відновити важливі об'єкти, в тому числі заклади освіти, лікарні, заклади соціального захисту", - зазначив Президент.

Він нагадав, що Україна має уже низку домовленостей зі своїми партнерами, щоб забезпечити і посилити засобами ППО південь країни.

Читайте також: Треба посилювати ППО, щоб «зустрічати» ворожі дрони на маршрутах до західних кордонів - Ігнат

"Маємо домовленості з нашими партнерами, щоб потужно посилити засобами ППО наш південь. Обладнання надходить не одразу, як ми розраховували, не так швидко, як повинно бути, але з усім тим все це буде. Ми будемо звертати увагу на ті, чи інші системи ППО, їх багато, вони різні, і їх буде багато в Україні", - сказав Зеленський

Він також зауважив, що лідерство над відновленням Миколаївщини готова на себе взяти Данія.

Президент висловив вдячність українським студентам, які попри ворожу загрозу залишаються в Україні.

"Держава стоїть залізним щитом проти російської навали саме завдяки українцям, які залишилися в Україні, завдяки бійцям, які тримають оборону задля майбутнього нашої держави, задля тих, хто буде обличчям України у майбутньому", - наголосив Глава держави.

Читайте також: ООН здійснює оцінку вартості збитків України для визначення пріоритетів з відновлення

Як повідомляв Укрінформ, 29 листопада Президент побував з робочою поїздкою на Одещині, Миколаївщині і Херсонщині.

Під час поїздки до Миколаївської області Президент узяв участь у презентації проєктів, що реалізуються в межах патронату Королівства Данія над регіоном.

Президент наголосив, що Україна робитиме все можливе, щоб зберегти інфраструктуру, інституції та безпеку для бізнесу навіть в умовах повномасштабної російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-