Відновлення енергосистеми: Програма розвитку ООН зосередиться на трьох напрямках

Відновлення енергосистеми: Програма розвитку ООН зосередиться на трьох напрямках

Ексклюзив
Укрінформ
Програма розвитку ООН визначила своїм пріоритетом відновлення енергетичної інфраструктури та допомогу урядові в підготовці до зимового сезону і зосередила зусилля в трьох основних сферах.

Про це сказав постійний представник Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні Яко Сільє в інтерв’ю Укрінформу.

«Ми приділили значну увагу тому, аби зрозуміти, як найкраще підтримати уряд, і окреслили наші зусилля в трьох основних сферах. Перш за все, ми активно відновлюємо мережеву інфраструктуру, яка зазнала значних пошкоджень. Наш внесок полягає у постачанні необхідного обладнання та матеріалів для уряду, а також наданні допомоги з ремонтом електропідстанцій. На сьогодні ми успішно здійснили поставку двох нових автотрансформаторів. Як наслідок, більше пів мільйона людей отримають доступ до електроенергії», - повідомив Сільє.

Він також зазначив, що українська енергосистема нині краще захищена від пошкоджень системами протиповітряної оборони, але вона все ще залишається вразливою: «Я вважаю, що українська енергосистема неймовірно стійка. Ми спостерігали надзвичайну роботу енергетиків з відновлення енергетичної інфраструктури. І я вважаю, що Україна зараз у кращому становищі, адже її системи протиповітряної оборони можуть забезпечити кращий захист від пошкоджень».

Водночас Сільє констатував, що внаслідок обстрілів минулої зими було дуже пошкоджено обладнання, а енергетична інфраструктура все ще залишається вразливою.

Читайте також: Уряд передав 2,2 мільярда міжнародних грантів на закупівлю обладнання для відновлення енергетики

Це, зокрема, відновлення мережевої інфраструктури, яка зазнала значних пошкоджень, постачання необхідного обладнання та матеріалів для уряду, надання допомоги з ремонтом електропідстанцій, а також участь у популяризації технологій зеленої енергії та інших інноваційних рішень.

Як повідомлялося, Україна на початку жовтня отримала від Програми розвитку ООН в Україні та уряду Японії два нових потужних автотрансформатори.

Обладнання встановлять на одній з підстанцій НЕК "Укренерго" для забезпечення потреб близько 500 тисяч споживачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-