У Краматорську понад 600 містян отримають більш як 65 мільйонів на відновлення житла

У Краматорську понад 600 містян отримають більш як 65 мільйонів на відновлення житла

Укрінформ
У Краматорську на Донеччині понад 600 містян отримають понад 65 млн грн допомоги за пошкоджене та зруйноване житло по держпрограмі «єВідновлення».

Про це повідомила у Телеграмі Краматорська міська рада, передає Укрінформ.

"єВідновлення у Краматорську… Допомогу від держави можуть отримати власники як пошкодженого, так і повністю зруйнованого житла… Станом на 20 листопада у нашій громаді комісією схвалено вже 603 повних пакети документів від краматорців, чиє майно постраждало від агресії рф», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що з цих схвалених пакетів краматорців 595 — ті, чиє житло пошкоджене, і сума компенсацій тут становить 54 903 946 грн. А решта вісім - це ті, чиє житло повністю знищене, і сума виплат становить 10 222 200 грн.

Читайте також: Відбудова Житомирщини: Кубраков і посол Естонії в Україні обговорили розширення співпраці

У міській раді нагадали, що прийом заяв на отримання допомоги у відновленні житла продовжується. Заявку можна подати в застосунку «Дія», чи через спеціально створений портал (https://erecovery.diia.gov.ua).

На цьому ж сайті в розділі магазини-учасники можна знайти партнерів програми, в яких у Краматорську можна придбати будівельні товари та послуги.

Консультацію мешканцям Краматорська можна отримати за адресою вул. В'ячеслава Чорновола (Маяковського), 24, кабінет 1.

«Ніхто не залишиться з бідою наодинці! Ми разом все подолаємо!», - наголосили у міськраді.

Читайте також: На Київщині спецкомісія перевірила хід відбудови 26 об’єктів

Як повідомлялося, 10 травня стартувала програма «єВідновлення». Кожен громадянин, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії РФ, може подати заявку на отримання державної допомоги для його поточного ремонту. Зробити це можна за допомогою порталу «Дія» або звернувшись до центрів надання адміністративних послуг, органів соціального захисту та нотаріусів.

1 серпня розпочався другий етап реалізації державної програми «єВідновлення» – власники знищеного житла можуть подати у застосунку «Дія» заявку на отримання компенсації для придбання нової квартири чи будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-