Спецкомісія перевірила відбудову чотирьох багатоповерхівок у Бучанському районі

Спецкомісія перевірила відбудову чотирьох багатоповерхівок у Бучанському районі

Фото
Укрінформ
Спеціальна комісія перевірила, як триває відбудова чотирьох багатоповерхівок у селах Дмитрівка і Бузова Бучанського району Київської області, які відновлюють коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Як передає Укрінформ, про це Київська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

Як зауважив голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, в Дмитрівці на вулиці Садова, 8 у чотирьохповерховому будинку на 40 квартир підрядник демонтував залишки конструкцій та покрівлі. Квартири будуть повністю відновлені. Крім того, передбачається часткова реконструкція систем водопостачання та каналізації будинку. Термін робіт - два місяці.

Очільник ОВА повідомив, що в Дмитрівці на вулиці Садова, 10 у чотирьохповерховому будинку на 24 квартири підрядник той самий. Капремонт триватиме два місяці.

«По цих двох обʼєктах підрядник порушує графік виконання робіт. Відставання - майже один місяць. Крім того, на обʼєктах працює недостатня кількість працівників. За графіком обʼєкти мали здати вже у листопаді. Доручив пришвидшити роботи. Максимальний термін здачі - середина грудня. В іншому випадку будуть юридичні наслідки, зокрема штрафні санкції», - наголосив він.

Як зазначив Кравченко, в Бузовій на вулиці Центральна, 17А капремонт розрахований на три місяці.

«На цьому обʼєкті виявили потребу збільшити кількість працівників. Крім того, після спілкування з місцевими мешканцями зʼясували, що низка робіт не була включена до проєкту відбудови. Наступного тижня додатково обстежимо квартири, щоб додати необхідні роботи до загального переліку. До загального списку вже включили ремонт даху. Оскільки він був пошкоджений і вчасно не відремонтований, деякі квартири затопило», - зауважив він.

За словами очільника ОВА, у Бузовій на вулиці Центральна, 17Є будують новий п’ятиповерховий будинок на 47 квартир. Проєкт, реалізація якого триватиме рік, передбачає водонепроникне вимощення по периметру будівлі, гідроізоляцію стін та підлоги підвалу, організацію відводу поверхневих вод та благоустрій ділянки забудови.

«Це єдиний обʼєкт, де не виявили порушень. Підрядник випереджає графік робіт», - зауважив Кравченко.

Очільник ОВА поінформував, що загалом вже перевірили 21 із 56 обʼєктів, які відбудовують коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Читайте також: Французька організація профінансує ремонт та відновлення шкіл на Чернігівщині

Як повідомляв Укрінформ, 3 листопада спецкомісія перевірила процес відбудови багатоповерхівок в Ірпені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-