Французька організація профінансує ремонт та відновлення шкіл на Чернігівщині

Французька організація профінансує ремонт та відновлення шкіл на Чернігівщині

Укрінформ
Французька неурядова організація ACTED планує розширити свою активність на Чернігівщині, реалізувавши проєкт «Реконструкція, ремонт та оснащення шкіл для безпечного відновлення навчання на території Чернігівської області вартістю 12 мільйонів євро.

Про це повідомляє Чернігівська ОДА, передає Укрінформ.

"Нова ініціатива ACTED передбачає відновлення або ж підсилення закладів освіти для максимального забезпечення навчання офлайн. А це і різнопланові ремонти на більш ніж 20 об’єктах (акцент – інклюзивність приміщень та їхня термомодернізація), і матеріальна підтримка обладнанням 30 шкіл, а також реконструкція системи водопостачання та санітарно-гігієнічних кімнат у 10 закладах", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають в ОДА, у планах організації – ремонт 31 укриття, будівництво одного нового бомбосховища та придбання п’яти шкільних автобусів.

Зараз ведеться обстеження закладів освіти по всій області для визначення нагальних потреб. Частина пріоритетних об’єктів уже відібрана. На восьми з них ремонтні роботи мають невдовзі розпочатися.

ACTED – французька неурядова організація, заснована в 1993 році, яка підтримує вразливі верстви населення, що постраждали від гуманітарних криз у всьому світі. Наразі ACTED реагує на надзвичайні ситуації, сприяє підтримці та відновленню сталого розвитку через 450 проєктів у 39 країнах світу.

Читайте також: Латвія виділить на відбудову Чернігівщини близько €5 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, Латвія збирається надати наступного року Чернігівській області допомоги на 5 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-