Латвія виділить на відбудову Чернігівщини близько €5 мільйонів

Латвія виділить на відбудову Чернігівщини близько €5 мільйонів

Укрінформ
Директор Департаменту економічних відносин Міністерства закордонних справ Латвії Крістапс Брусбардіс під час візиту до Чернігова повідомив, що його країна збирається надати наступного року Чернігівській області допомоги на 5 мільйонів євро.

Про це повідомляє Чернігівська ОВА, передає Укрінформ.

«Чернігівщина залишається пріоритетним регіоном для нашої країни. Хоча бюджет допомоги на наступний рік ще обговорюється, плануємо виділити на відбудову області близько п’яти мільйонів євро», - сказав Крістапс Брусбардіс.

Як зазначив Крістапс Брусбардіс, серед варіантів, які розглядає латвійська сторона, - надання генераторів, допомога у відновленні регіону (напряму з ОВА чи у співпраці з Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН), а також організація тренінгів з підготовки спеціалістів, задіяних у плануванні відбудови регіону.

Читайте також: Поліція показала наслідки обстрілів прикордоння Чернігівщини

Перший заступник начальника Чернігівської ОВА Костянтин Мегем запропонував гостям кілька варіантів співпраці - допомога у відбудові реабілітаційного центру по вулиці Чорновола, закупівля протирадіаційного обладнання в дитячу обласну лікарню та ремонт інфекційного відділення обласної лікарні, яке сильно постраждало під час війни.

Цього року Латвія надала Чернігівщині матеріали для відбудови у Ягідному, передає гуманітарну допомогу та модульні будинки, а діти Чернігівщини їздили до Латвії на оздоровлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-