Рушіями відбудови України буде іноземний малий і середній бізнес - президент СКУ

Рушіями відбудови України буде іноземний малий і середній бізнес - президент СКУ

Ексклюзив
Укрінформ
Саме іноземний малий та середній, а не великий, бізнес має гнучкість, необхідну для активної відбудови України.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив президент Світового конгресу українців Павло Ґрод.

“Варто зрозуміти, що найліпшим партнером у відбудові України буде малий і середній бізнес. У розвинених країнах саме малий і середній бізнес створює основу економіки й забезпечує більшість робочих учкий та інноваційний, тож, на моє переконання, стане генератором економічної відбудови України”, - сказав Ґрод.

За його словами, усі великі компанії, пенсійні фонди й подібне мають великі обмеження і, зважаючи на безпекову ситуацію в Україні, їм буде дуже важко інвестувати туди.

Ґрод додав, що СКУ закликає країни-партнери створювати програми страхування воєнних ризиків. “Жодна компанія не інвестуватиме в Україну, коли по ній б’ють ракетами і є загроза, що інвестиція за кілька хвилин буде знищена. Утім, інвестор буде готовий брати ризики, якщо знатиме, що платоспроможний іноземний уряд готовий забезпечити страхування”, - зазначив він.

Читайте також: Кожен має працювати, аби не було «втоми» від України – президент СКУ

Президент СКУ наголосив, що з урахуванням цієї умови, інтерес канадських підприємців до України уже є. “По всьому світу регулярно відбуваються конференції з відбудови, які наші складові частини організації – переважно торговельні палати – організовують разом із українським урядом, бізнесом та асоціаціями”, - підсумував він.

Як повідомлялося, під час візиту до Канади у вересні Президент Володимир Зеленський разом із прем'єр-міністром Джастіном Трюдо зустрівся у Торонто з канадськими підприємцями, зацікавленими в інвестуванні в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-