Компенсації за ремонти: що передбачає новий закон

Компенсації за ремонти: що передбачає новий закон

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав закон про виплати компенсацій громадянам, які відремонтували зруйноване житло власним коштом.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє у Телеграмі.

Йдеться про зміни до закону № 2923-IX, яким регулюється порядок виплати компенсацій громадянам, житло яких було пошкоджене або зруйноване в результаті російської агресії.

Основна зміна – розширення форм компенсації за програмою єВідновлення. Відтепер її зможуть отримати українці, які зробили ремонт за власний кошт, повідомляє Урядовий портал.

Це буде третій етап комплексної програми відновлення житла, який розпочнеться з 1 січня 2024 року.

У Мінреінтеграції нагадали, перший етап передбачав ремонти пошкоджених будинків вартістю до 200 тисяч гривень. Під час другого можна було отримати компенсацію за повністю знищене житло.

"Запуск третього етапу планували давно з огляду на відповідні запити від громадян, які зробили ремонт самотужки. Адже вони так само претендують і мають право на державну компенсацію", - зазначили в Мінреінтеграції.

Читайте також: єВідновлення: виплати компенсацій за вже зроблені ремонти розпочнуться з 1 січня

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила закон, який врегулював питання виплат компенсації за зроблений власним коштом ремонт пошкодженого житла. Виплати розпочнуться з 1 січня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-