єВідновлення: виплати компенсацій за вже зроблені ремонти розпочнуться з 1 січня

єВідновлення: виплати компенсацій за вже зроблені ремонти розпочнуться з 1 січня

Інфографіка
Укрінформ
Рада ухвалила закон, який врегулював питання виплат компенсації за зроблений власним коштом ремонт пошкодженого житла. Виплати розпочнуться з 1 січня 2024 року.

Про це повідомила в Фейсбуці пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ.

«Депутати Верховної Ради підтримали законопроєкт №10063 про зміни до Закону №2923-IX, яким регулюється порядок виплати компенсацій громадянам, чиє житло було пошкоджене або зруйноване в результаті російської агресії. Йдеться про громадян, що робили ремонти власним коштом», - йдеться в повідомленні.

Виплати за новою формою компенсації розпочнуться з 1 січня 2024 року. Для отримання коштів громадянам потрібно подати заяву через Дію. Після розгляду її комісією буде визначено розмір компенсації.

Наголошується, що при визначенні розміру компенсації комісії орієнтуються на акт первинного огляду пошкодженого житла, який проводиться після пошкодження житла, та чек-лист із встановленою вартістю будматеріалів та робіт, затверджений Кабміном.

Читайте також: Українцям компенсують витрати на ремонт пошкодженого війною житла - ВР ухвалила закон

Як підкреслив віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, щоб отримати компенсацію, не потрібно надавати жодних чеків, розписок, фото- чи відеофіксацій та інших доказів.

«За бажання вони можуть бути додатково надані комісії, але не є обовʼязковими або визначальними у прийнятті рішення про компенсацію», – зазначив він.

Як повідомлялося, за програмою єВідновлення, у межах якої українці можуть отримати кошти на ремонт пошкодженого житла, вже виплатили майже 1,5 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-