В Україні відновили понад 800 пошкоджених Росією медзакладів

В Україні відновили понад 800 пошкоджених Росією медзакладів

Укрінформ
В Україні повністю відновлені 411 обʼєктів медичних закладів, пошкоджених унаслідок повномасштабного вторгнення російських військ, ще 412 об’єктів відновлені частково.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство охорони здоров'я.

За даними МОЗ, на сьогодні російські загарбники пошкодили в Україні загалом 1455 обʼєктів медзакладів, ще 190 зруйнували вщент.

Ворог б'є, зокрема, по лікарнях, пологових, амбулаторіях тощо. Найбільших втрат зазнали медзаклади Харківської, Донецької, Миколаївської, Київської та Чернігівської областей.

Також від початку повномасштабної війни російські війська знищили 253 автомобілі екстреної медичної допомоги, 103 пошкодили, ще 125 захопили.

Читайте також: Росіяни від початку війни зруйнували в Україні 190 медзакладів та 1449 пошкодили

"Попри це в Україні тривають роботи з відновлення медичних закладів, які були пошкоджені ворогом. У першу чергу йдеться про обʼєкти на деокупованих територіях, які внаслідок ворожих обстрілів та бомбардувань зазнали невеликих ушкоджень", – наголосили в МОЗ.

Найбільше відновлених медзакладів, за даними міністерства, у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській, Чернігівській та Житомирській областях.

Наголошується, що відновлення медичної інфраструктури є пріоритетом для МОЗ. Роботи з відбудови триватимуть.

Як повідомляв Укрінформ, у селах Липці та Кам'янка Харківської області встановили нові модульні клініки первинної медичної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-