Мінвідновлення спільно з британськими партнерами оберуть на конкурсі 10 громад для відбудови

Мінвідновлення спільно з британськими партнерами оберуть на конкурсі 10 громад для відбудови

Укрінформ
Мінвідновлення за підтримки уряду Британії оголошує конкурс для відбору українських громад, аби підтримати їх у розробці планів відновлення в межах спільного проєкту «Раннє відновлення України».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Укрінформ.

«Саме на локальному рівні можна максимально точно сформувати потреби та пріоритети відновлення територій. Міністерство всебічно підтримує і заохочує лідерство громад у створенні планів місцевого відновлення. Цінно, що до цього процесу долучаються британські партнери», – зазначив віцепрем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.

Він зауважив, що конкурс у межах спільного проєкту «Раннє відновлення України» дасть можливість громадам не лише розробити плани, а й розпочати їх втілення на найбільш постраждалих від російської агресії територіях.

У Мінвідновленні акцентували, що за результатами конкурсу буде обрано 10 територіальних громад, які постраждали внаслідок російської агресії. Громадам допоможуть підготувати плани відновлення та розвитку і відповідну проєктно-кошторисну документацію.

Читайте також: Компанія Miyamoto International допоможе Київщині побудувати сучасну систему управління відходами

«Усі громади, які заповнять анкети щодо співпраці з проєктом, зможуть взяти участь у навчальних заходах. Посадові особи органів місцевого самоврядування дізнаються, як залучати фінансування від міжнародних партнерів, налагодити міжмуніципальне співробітництво, працювати з цифровими інструментами, зокрема з системою DREAM», - деталізували у профільному відомстві.

Читайте також: На Київщині до кінця року планують збільшити кількість відбудованих обʼєктів до 18 тисяч

Як повідомлялось, у Київській області до кінця року планують збільшити до 18 тисяч кількість відбудованих обʼєктів, зруйнованих або пошкоджених унаслідок повномасштабного вторгнення російських загарбників.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-