Кабмін погодив виплати для майже 16 000 родин у межах «єВідновлення»

Кабмін погодив виплати для майже 16 000 родин у межах «єВідновлення»

Укрінформ
У межах програми "єВідновлення" вже погоджено виплати для майже 16 тис. родин на ремонти власних осель.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, передає Укрінформ.

"У межах програми "єВідновлення" вже погоджено виплати для майже 16 тис. родин на ремонти власних осель. Вчора уряд запустив програму житлових сертифікатів як компенсації за зруйноване житло. Побачити сертифікати в "Дії" можна вже зараз, а в листопаді люди зможуть скористатися цими сертифікатами та придбати нову оселю", - сказав Шмигаль.

Прем’єр-міністр також зазначив, що у п’ятницю уряд ухвалить розпорядження про залучення гранту від міжнародних партнерів на суму майже 5,5 млрд грн (150 млн дол.). Це грант у межах проекту HOPE – Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей.

Читайте також: Шмигаль про єВідновлення: Сертифікати на компенсацію з'являться у «Дії» за тиждень-два

Як повідомлялося, 10 травня стартувала програма "єВідновлення". Кожен громадянин, чиє житло було пошкоджено внаслідок збройної агресії РФ, може подати заяву на отримання державної допомоги на поточний ремонт житла. Зробити це можна за допомогою порталу "Дія" або звернувшись до Центрів надання адміністративних послуг, органів соціального захисту та нотаріусів.

Читайте також: Реалізація «єВідновлення» сприятиме тому, аби люди залишилися жити в Україні - Шмигаль

1 серпня розпочався другий етап реалізації державної програми "єВідновлення" - власники знищеного житла можуть подати у застосунку "Дія" заяву на отримання компенсації для придбання нової квартири чи будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-